ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Mustafa Kemal Ortaokulu

OKULUMUZ ÖĞRETMENİ SEMA AKTAŞ OKU-YORUM E-TWINNING PROJESİNE ORTAK OLDU

OKULUMUZ ÖĞRETMENİ SEMA AKTAŞ "OKU-YORUM" E TWINNING PROJESİNE ORTAK OLDU!

HEDEFLER: Proje ortağı okulların katılımıyla okuma alışkanlığını ve sevgisini geliştirmek, sözcük dağarcıklarına ve yorum yapabilme yeteneğine katkıda bulunmak.

ÇALIŞMA SÜRECİ: Şubat 2021 tarihinden itibaren 4 aylık süreyi kapsayan projede katılımcı okulların öğretmenleri ve öğrencileri tarafından belirlenen kitaplar okunup çevrim içi platformlar üzerinde yapılan söyleşilerle yorumlanacak ve tahlil edilecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR: Katılımcı okullar oku-yorum etkinliğini okullarında geleneksel hale getirecektir. öğrenciler daha fazla kitapla buluşacak, zamanını daha çok kitaba ayırdığından kelime hazinesi ve bakış açısı genişleyecek, yorum gücü artacaktır.

PROJE KAYIT BELGESİ

PROJE TANITIM VİDEOSU

PROJEMİZİN İNTERNET SİTESİ

PROJEMİZİ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ SOSYAL MEDYA ADRESLERİ

04-04-2021

ÖĞRENCİLERİMİZİN PROJE SÜRESİNCE OKUYACAKLARI KİTAPLAR ANKETLE BELİRLENDİ.

Öğrencilerimizin okuyacakları kitaplar şunlardır:

1. DEDEMİN BAKKALI ÇIRAK    ŞERMİN YAŞAR
  2. ABARTMA TOZU                  ŞERMİN YAŞAR
  3. BEYAZ DİŞ                          JACK LONDON
  4. DİKKAT İCAT ÇIKABİLİR       MELİH TUĞTAĞ

ŞUBAT AYI ÇALIŞMALARI

PROJEMİZ İÇİN 9 ŞUBAT GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ KAPSAMINDA YAPILAN ETKİNLİKLER BİR VİEOYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ.

Öğrencilerimiz projemiz için logo tasarladılar. Çalışmalarımızın ayrıntısı için projemizin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

04-04-2021

Öğrencilerimiz projemiz için afiş tasarladılar. Çalışmalarımızın ayrıntısı için projemizin internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

04-04-2021

Öğrencilerimiz Dedemin Bakkalı Çırak kitabını okudular ve kitap söyleşisine de katıldılar. Bu kitap için bir de değerlendirme formu doldurdular. Bu formlardan bir e-book hazırlandı. E-book ve çalışmalarımızın ayrıntısı için projemizin internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

04-04-2021

Öğrencilerimiz Dedemin Bakkalı Çırak kitabında öne çıkan kelimelerden kelime bulutları hazırladılar. Çalışmalarımızın ayrıntısı için projemizin internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

04-04-2021

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla Şubat ayı ve kitap değerlendirme toplantısı düzenlendi.

MART AYI ÇALIŞMALARI

Öğrencilerimiz kitap ve okuma sevgisi temalı kitap ayraçları tasarladılar. Çalışmalarımızın ayrıntıları için projemizin internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

04-04-2021

Öğrencilerimiz Abartma Tozu kitabını okudular ve kitap söyleşisine katıldılar.

NİSAN AYI ÇALIŞMALARI

Nisan ayında öğrencilerimiz karma takımlar kurarark e dergi çalışması yaptılar. 9 takım kuruldu. Her takımda 5'er öğrenci çalışarak kendi seçtikleri temalarda ürünler ortaya koydular.   Okulumuz öğretmeni Sema AKTAŞ da YUNUS EMRE'Yİ TANI-YORUM isimli karma takıma rehberlik etti. Takım öğrencileri e dergi için yazı, resim, afiş, şiir ve mektup çalışmaları yaptılar. Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri de farklı farklı takımlarda çalışmalar yaptılar.

Karma takımlar bir e-dergi hazırladılar. E-Dergi için tıklayınız.

25-04-2021

Nisan ayı etkinlikleri içerisinde eğitimci yazar MEHMET SOLMAZ ile "Zemarkhos'un Sandığı" Kitabı üzerine söyleşi yaptık.

Nisan ayı içinde okunana BEYAZ DİŞ kitabını değerlendirmek için OKU-YORUM ekibi bir araya geldi. Keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler.

09-06-2021

MAYIS AYI ÇALIŞMALARI

9 Mayıs e Twinning Günü kapsamında Oku-Yorum Projesi öğrencileri bir çalışma hazırlayarak paylaştılar.

Öğrencilerimiz projemizin son kitabı olan "Dİkkat İcat Çıkabilir" kitabını okuyarak kitap söyleşisine katıldılar.

09-06-2021

PROJE DEĞERLENDİRMESİ

Öğrencilerimiz projemiz boyunca pek çok çalışma yaptılar. Proje sürecini değerlendirerek bu çalışmalar hakkında bir değerlendirme de yaptılar.

FİNAL ÜRÜNÜ:OKU-YORUM GAZETESİ

Öğrencilerimiz projenin sonunda final ürünü olarak yayımlanan gazeteye proje sürecinde yaptıkları ürünleri eklediler. Öğretmenlerimizin düzenlemesiyle gazetemiz son halini aldı.

Ayrıca gazetenin tanıtımı için de bir video hazırlandı.

KAPANIŞ WEBİNARLARI

OKU-YORUM e Twinning Projemiz öğrenci ve öğretmen kapanış webinarlarıyla son buldu. Pandemi döneminde öğrencilerimize ve proje koordinatörü öğretmenimiz Sema AKTAŞ'a  vyürüttükleri bu güzel,örnek ve faydalı projeden dolayı çok teşekkür ederiz.

Yayın: 26.02.2021 - Güncelleme: 24.01.2023 12:33 - Görüntülenme: 472