ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Mustafa Kemal Ortaokulu

Nis

1915 Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi bugün okulumuzda misafirimiz oldu. Öğrencilerimize Çanakkale Savaşları ile ilgili bilgiler verdi.

Mrt

Üst öğrenim kurumlarının tanıtımı kapsamında öğrencilerin okul tercihlerinde kolaylık sağlamak ve liseleri tanımak amacıyla 8. Sınıf öğrencilerimizle birlikte Fatih Fen Lisesi ve Borsa İstanbul Lisesi’ni ziyaret ettik.

Mrt

80'den fazla ülkede uygulanan bir matematik yarışması olan KANGURU, okulumuzda da uygulandı. Özellikle günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin arttırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Sınava giren öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü etkinliklerini, okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirdik. Bu münasebetle Türk Bayrağı Yarışması'nda dereceye giren öğrenci ve sınıflar ödüllendirildi.

Mrt

Okulumuzda düzenlenen Türk Bayrağı Yarışma sonuçları aşağıda duyurulmuştur.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümünü, okulumuz çok amaçlı salonunda kutladık.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Mrt

Berat Arapça berâe/berâet (البرائة) kelimesinin Türkçeleşmiş şeklidir. Berâet, "iki şey arasında ilişki olmaması; kişinin bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğünün bulunmaması" anlamına gelir. Şâbanın on beşinci gecesinde müslümanların Allah'ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat gecesi denmiştir. Berat gecesi için Arapça eserlerde "şâbanın ortasındaki gece", "mübarek gece", "rahmet gecesi" ve "sak (الصك = belge) gecesi" mânalarına gelen terkipler kullanılmaktadır.

Mrt

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi "Afetleri Önlemeyi Oynayarak Öğrenin" Projesi ile öğrencilerimiz Riskli Alan oyunu oynayarak, afetleri önleme ve afet sonrası yaşanacak olumsuzluklara karşı ne yapmaları gerektiğini eğlenerek öğrendiler.

Mrt

İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde okulumuz temsil eden 3D Sınıfı öğrencimiz Beren İLHAN ve 8B Sınıfı öğrencimiz Gökçe CELEP okul müdürümüz Işıl AKTAŞ tarafından ödüllendirildi.

Şbt

2-B Sınıfı velimiz Bilişim Öğretmeni Oğuz RAKICI tarafından tasarlanan okulumuz android sistem mobil uygulama kullanıma sunuldu. En kısa süre içerisinde IOS uygulamasını da hayata geçireceğimizi mobil uygulama için emeği geçen değerli öğretmenimize teşekkür ederiz. Okulumuz ile ilgili haber ve duyuruları sosyal medya hesaplarımızdan olduğu gibi mobil uygulamızdan da takip edebilirsiniz.

Şbt

Okulumuz İlkokul ve Ortaokul Rehberlik Servisi tarafından çok amaçlı salonumuzda velilerimize yönelik "Deprem ve Çocuklarımız Üzerindeki Etkileri " konulu seminer gerçekleştirildi. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Deprem Bağış Hesapları

Şbt

Tüm Türkiye'de bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz II. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın II. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır.